Onze diensten
Hier onder vind je onze diensten. Zoek je diensten die er niet tussen staan? Neem dan gerust contact op.
Consult door dierenarts
Tijdens het consult door de dierenarts wordt een algemene gezondheidscheck uitgevoerd van uw huisdier en het probleem waar u voor komt besproken. Soms is het nodig dit consult op te volgen door een vervolgconsult. Tijdens een vaccinatie voeren wij ook een algemene gezondheidscheck uit.
Consult door paraveterinair
Tijdens het consult door de paraveterinair kunnen adviezen worden gegeven over voeding, het gewicht, de staat van het gebit, suikerziekte en de gewrichten. Daarnaast kunt u bij onze paraveterinair terecht voor een bloeddrukmeting, bloedafname, wondcontrole, puppy en kitten check. Wanneer blijkt dat er toch nog een lichamelijk onderzoek door de dierenarts nodig is, plannen wij samen met u hiervoor een nieuwe afspraak in.
Urineonderzoek
Wij voeren in huis urineonderzoek uit. Hierbij kijken wij of er een ontsteking te zien is in de urine, of er bacteriën te vinden zijn, of er kristallen zijn, maar ook of er te veel suiker of eiwitten in de urine te vinden zijn. Naar aanleiding van dit onderzoek kunnen we bepalen of uw huisdier wel of niet een behandeling voor de urinewegen nodig heeft.
Bloedonderzoek
Wij voeren in huis de meest voorkomende bloedonderzoeken uit. Deze uitslag kan aan het einde van de dag aan u worden doorgebeld. Ook heeft het onze voorkeur om een klein bloedonderzoek uit te voeren, voorafgaand aan een narcose, bij een geriatrische patiënt. Of dit nodig is, en wat hiervan de kosten zijn, kan tijdens het consult bij de dierenarts worden besproken. De reden hiervoor is dat wij een narcose zo veilig mogelijk willen uitvoeren. Soms is er een uitgebreider bloedonderzoek nodig. Dit wordt naar het laboratorium gestuurd, waarna de uitslag binnen enkele dagen volgt.
Narcose
Wanneer uw dier een operatie of een gebitsbehandeling nodig heeft, wordt het dier onder narcose gebracht. Omdat een narcose altijd risico’s met zich meebrengt, hebben wij geïnvesteerd in apparatuur die zo veel als mogelijk de risico’s van een narcose probeert te beperken.
Konijn & narcose
Wanneer uw konijn onder narcose wordt gebracht, dienen wij een prikje toe welke tegen misselijkheid werkt en de eetlust voor 24 uur stimuleert. Dit is inbegrepen bij een castratie en sterilisatie, evenals pijnstilling. Ook geven wij vocht onder de huid, wat door ons een infuus wordt genoemd. Hier zit ook een beetje glucose bij. Dit helpt om het maag-darmkanaal goed in beweging te houden en koliek of een slechte eetlust na de narcose te voorkomen.
Echografie
Binnen onze praktijk kunt u terecht voor diverse echografische onderzoeken. Voor vragen hierover of tarieven, neem gerust contact met ons op.
Röntgenfoto's
Ook maken wij röntgenfoto’s binnen onze praktijk. Ook voor vragen hierover of tarieven, mag u contact met ons opnemen.
Gebitsbehandeling
Vaak is een gebitsbehandeling nodig van uw huisdier. Helaas kan dit alleen onder narcose uitgevoerd worden. Wanneer uw dier een zeer slecht gebit heeft, adviseren wij om eerst röntgenfoto’s te laten maken van het gebit. De reden hiervoor is dat maar 1⁄3 van de tand met het oog te zien is, en problemen kan verbloemen. Pas met röntgenfoto’s is de gehele staat van het gebit te zien. Helaas is dit alleen onder narcose uit te voeren. Of dit wel of niet nodig is, en wat de kosten hiervan zijn, bespreken wij vooraf met u tijdens het consult waarbij het gebit bekeken wordt, en wordt gekeken of uw dier onder narcose mag.